Middag 16-04-2009 LCHF-kycklingwok i curry och kokosmjölk

Det här blev riktigt, riktigt smarrigt! Inspireras, kopiera, ät och njut!


4 portioner
Ca 500g kycklingfilé
1 burk ekologisk kokosmjölk (den är tjockast och godast)
1 liten lök
ca 1 dl grädde 40% fett
ca 200g blomkål
1 burk minimajs
En skvätt citron
Smör till stekning
Paprikapulver
Cayennpeppar
Curry
Salt, peppar

Till Servering: Creme fraiche, kokosflingor och valfritt grönt.

Stek kycklingen i en rejäl klick smör, cayennpeppar, paprikapulver, salt och peppar.
Lägg över kycklingen i en behållare och börja steka lök och blomkål i en omgång nytt smör.
Stek till löken har önskad konsistens och blomkålen har fått fin färg. Häll över kokosmjölk och grädde, krydda med curry, häll på lite citron och låt koka ihop tills blomkålen fått önskad konsistens. Jag vill ha den ganska mjuk så den kokade i ca. 15 min.
Lägg därefter i kycklingen och låt puttra en stund till.

Detta resulterar i en smakexplosion! Det kryddade kycklingköttet möter kokosmjölken och citronen i en harmonisk balans! Toppengott för er som gillar wok med grönsaker men ändå inte behöva äta mycket!

Till efterätt blev den en ruta (ca 10g) 86% choklad!

Kommentarer
Postat av: Mamma

snygga foton, maten er god ut

2009-04-16 @ 20:35:20
URL: http://lismag.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0