Fy på mig, och lite nya spännande lchf-recept!

Det här måste jag säga har varit katastrofalt dåligt av mig, jag har inte uppdaterat min matblogg sedan jag var i sälen. Fy. Men jag har ändå lyckats laga en del och jag skall nu försöka klämma in ett par av mina recept jag hunnit med att tillverka under den dryga 1½ veckan.

Här kommer det första som tyvärr, verkligen tyvärr, saknar bild. Men, döm inte boken efter.. hm.. avsaknad av pärm? För jädrans vad gott det blev!

Toves gryta på fläskben med en smak av asien

Säkert en 5 portioner i alla fall, serverar du något till, t.ex broccoli blir det nog lite gler portioner.
Ingridienser:
En stor gryta
700 g fläskben
1 gul lök
1 paprika i valfri färg (röd eller grön passar nog bäst då grytan blir rätt gulaktig)
ca. 150g vitkål
Steksky (detta för att tillsätta lite fett, jag passade nämligen på att steka pannbiffar innan)
1 L vatten
2 köttbuljonger
3 dl vipsgrädde
2 tsk sambal oelek
1 msk tomatpuré
6 vitlöksklyftor
½ tsk kanel
2 tsk spiskummin
1½ tsk paprikapulver
2 tsk citronsaft
1 tsk oregano
1 tsk mald ingefäre
För ännu gulare färg tillsätt lite gurkmeja.
Smör till stekning.

Hacka allt i så stora bitar du föredrar. Bryn löken en stund och tillsätt sedan vitkålen och bryn till allt får fin färg i smöret. När det börjar närma sig snygg gyllenbrun; kasta i fläskbenen och låt dem också få lite färg.

Tag av från plattan och koka upp ordentligt med vatten, häll i buljong och steksky.
När vattnet kokar häll i det stekta köttet, löken och vitkålen. Kasta även i paprika, alla kryddor och grädden.

Koka utan lock i 20 minuter, stäng av plattan, sätt på ett lock och låt stå på eftervärmen och lämna sedan kvar kastrullen på plattan under natten, med plattan avstängd alltså. Jag kokade upp det igen på morgonen och portionerade det i burkar. Du kan annars ställa in det i kylen och koka upp det igen innan servering.
Detta är FANTASTIKT gott!

(Nu ska jag hitta recepten på biffarna också)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0